Laddar bilder...

Nyårsafton

publicerat 2011-12-31 klockan 10:52:00


Känns som om det nyss var nyårsafton och nu är det det igen! Tiden går så fort, så fort! Käns som om det förra året var så långt till när jag skulle börja gymnasiet och nu sitter jag här och det har redan gått en halv termin av ettan! Snart är det ju dags för studenten!!

Ska ni hitta på något kul ikväll? Kanske se några raketer?

Gott nytt år alla läsare hoppas erat 2012 blir bäst!

publicerat 2011-12-31 klockan 00:00:00


Rädda en suddig bild i photoshop

publicerat 2011-12-29 klockan 14:42:00

Tänkte visa hur man kan rädda en bild som denna som har blivit suddig. 



Här ser ni kanske skillnaden, lägg märke till speciellt skillnaden på ögonen och håret.


Nu till saken, hur man gör det här. Börjar med att säga att det finns hur många sätt som helst som man kan göra det här på och det här är bara ett sätt.



Först så börjar jag med att göra en lagerkopia ctrl+J. Du går sedan in i Filter- Sharpen- Unsharpmask och ställer in de värden som passar för just din bild. Efter det håller du in det långa och krångliga kortkommandot ctrl+shift+alt+E så att det bildas en ny lagerkopia. Gå till filter igen och sedan Other- High pass. Det kommer då komma upp som en "grå hinna" över hela din bild, du får sedan prova dig fram till ett värde som passar din bild som jag sa tidigare. Jag brukar oftast köra på ca 1,8. Efter det går du in i rullmenyn till höger där det oftast står Normal, du byter då ut den till Linear Light.

Nu är det i stort sätt klart, om man känner för det kan man tex. även lägga på extra skärpa på ögonen med hjälp av till exempel smartsharpen. 

Hoppas det var tydligt nog och att det var till någon hjälp, fråga om det är något ni inte förstår!



White light moment

publicerat 2011-12-27 klockan 14:39:00


Lite ovanlig redigering, kanske i snäppet till överredigerad. Men jag gillar det! Så skönt när man har tid över att bara sitta och fixa med en massa bilder i photoshop! Vad gör ni på dagarna?

Julkulor!

publicerat 2011-12-26 klockan 11:20:00



Dagen efter julafton

publicerat 2011-12-25 klockan 19:16:00
Då var det ett helt år kvar till det är julafton igen. Hoppas alla hade det bra igår! Var det någon som fick besök av tomten kanske? Själv så har vi i min släkt slutat med det för flera år sedan eftersom jag är yngst av alla, haha. Och jag klarar mig faktiskt utan tomte, tro det eller ej!

God jul!

publicerat 2011-12-24 klockan 09:03:00


Med detta lilla klipp (titta gärna i högsta kvalitet och fullskärm) önskar jag er alla en super bra julafton! God jul!

..och fråga mig inte hur jag fick in kladdkaka i julstämmningen, det råkade bara va så att vi åt det när jag filmade det här så då fick det vara med...


Farfars gamla kamera

publicerat 2011-12-22 klockan 16:23:00


När jag fyllde år hade farfar även med sig sin gamla kamera som vi fick. Han har ju ingen användning av den längre haha. Håll med om att den är tuff, kommer bli perfa som "accessoar" till någon kommande fotografering!

Sergels torg

publicerat 2011-12-20 klockan 19:01:00


Stockholm är allt bra fint på julen, alla lampor, julpynt och stämningen i allmänhet! Himla härligt! Nu är det bara fyra dagar kvar till julafton, tiden går så fort. Förra året var ju inte alls för länge sedan!

Vad är slutartid?

publicerat 2011-12-19 klockan 15:52:00
Flera månader efter jag gjorde det första inlägget om hur kamerans manuella inställningar fungerar har jag nu äntligen tagit mig tiden att skriva ett till.

Slutartid:
Slutartid handlar precis som det låter om hur länge kamerans slutare är öppen. Dvs. tiden från där kamerans slutare öppnas tills när den stängs.  Det viktiga vid fotografering är att man hittar den rätta balansen mellan slutartid, bländartal. Så att bilden blir så ljus/mörk som man vill ha den.  

Kort slutartid: Mycket kort tid helt enkelt Bra att ha när man vill frysa en rörelse t.ex. 1/200, 1/500. Vid kort slutartid krävs oftast ett lägre bländartal.

Lång slutartid: Motivets rörelse tas upp av kameran under en längre dit, vilket gör att mer av "stunden" fastnar på bild. Detta kan lätt resultera i en rörelseoskärp bild om ni har för lång slutartid utan att använda stativ.



Bild från i sommras, tagen med slutartiden 1/1250 för att frysa rörelsen.




Julgodis

publicerat 2011-12-18 klockan 14:48:00


Bland det bästa med julen måste ju ändå vara julgodiset! Nu är det ju bara 6 dagar kvar till julafton wihooo!!

En liten lucia

publicerat 2011-12-16 klockan 16:13:00

Se vad man kan hitta när man letar runt bland lite gamla bilder på datorn. Det var ju några dagar sen lucia nu men i alla fall,  Luciatåg på dagis 2001! Kommer fortfarande ihåg hur mycket jag tyckte om den där luciakronan, haha.



Förra årets snö!

publicerat 2011-12-15 klockan 20:34:00


Spana in förra årets snö mängder om man jämför med vad som hittils har kommit i december. Så skönt att nationella provet i matte är över för den här gången, ber om ursäkt för allt tjat om detta nu på sistonde men har ju inte kunnat fokusera på något annat! Någon annan av er som gjorde det igår?

Grattis Olivia! En dag för tidigt..

publicerat 2011-12-15 klockan 16:07:00
En dag förtidigt jag vet men ändå.. Imorgon fyller min kompis Olivia 16 år! Vi decemberbarn är ju bara för bra haha.. Hoppas du får en bra dag imorgon, eftersom jag inte kan va med och fira då! Massor med grattiskramar från mig till dig!

Relieved

publicerat 2011-12-14 klockan 22:28:30
.
Efter 4 timmar matteprov idag så var man äntligen klar med den kursen! Fick sluta när vi var klara i alla fall, så slutade vid halv ett. Åkte då och tog en välbehövlig fika med några kompisar, mysigt. Ska nog börja ta mig i säng snart är riktigt trött!
.

Empire of the sun- Walking on a dream

publicerat 2011-12-13 klockan 15:02:07

Börjar dagens inlägg, med en låt som är riktigt härlig!





Förvånade över att jag inte bloggar precis innan jag ska gå och lägga mig idag? Nästan så att jag förvånar mig själv. Slutade halv två idag, vilket är bra för då hinner jag titta igenom matten noga en sista gång idag. Ska sluta tjata om detta snart jag lovar! Snart snart snart är det jullov också, längtar!!


Luciafirande en dag för tidigt!

publicerat 2011-12-12 klockan 22:07:48
Bilder tagna och redigerade i appen Instagram.
Eftersom min skola kände för att vara lite före så firade vi lucia redan idag, inte mig emot precis. Blev lite sång från luciatåget och sen fika ganska skön dag ändå! Ikväll har det blivit matteplugg inför onsdag, njuter av tanken på att det bara är en dag till som jag behöver plugga på den här boken!

Sweet 16!

publicerat 2011-12-11 klockan 19:58:09


En aning senare än de flesta andra så fyller jag idag 16! Blev inte så jätte mycket firande idag eftersom vi firade mig förra helgen, men lite tårta hanns det med i pluggpauserna i alla fall! Fick ju bland annat delar av mitt nya objektiv i present, tänkte ta och lägga upp en bättre bild på det snart!


3 saker du inte visste om mig!

publicerat 2011-12-10 klockan 22:47:08




◊ När jag var liten snubblade jag när jag åkte inlines och skrapade upp knät. Jag har fortfarande en svart asfaltsbit synligt.

◊ Jag borstar alltid tänderna liggandes i sängen.

◊Jag sover med halvöppna ögon.



This is december

publicerat 2011-12-09 klockan 19:37:16



Trots att jag slutade tidigt idag, var det redan mörkt när jag åkte hem. Tänkte gå ut och prova nya objektivet lite när jag kom hem, gick ut en snabbis men eftersom det regna och var mörkt blev det bara en kortis. Fast det var väl lika bra det, för har så mycket att göra nu innan onsdag då det är mattenationella. Inte kul att behöva sitta och göra matte på en fredag och veta att man har ytterligare 4 dagars matteplugg framför sig! Men sen så är det ju nästan jullov, så får väl stå ut!


Så var det äntligen mitt!

publicerat 2011-12-08 klockan 21:08:25



Var iväg och inhandlade ett nytt objektiv, redan idag! Efter mycket om och men fick jag med mig det hem i alla fall, de hade nämligen slarvat bort alla sånna objektiv i hela butiken, lyckat, hela fem utav personalen var engagerade i detta letande i nog 40 minuter! Har inte hunnit testa så mycket än, men det verkar bra! Snabbare autofokus får man ju leta efter!

Choklad när det är som bäst!

publicerat 2011-12-07 klockan 21:59:51
Förvånande att det är just detta ämne som tas upp idag igen? Hade egentligen tänkt dela min glädje med er redan i måndags om alla presenter jag fick från gympabarnen på avslutningen i måndags! Detta piggar upp mina pluggeftermiddagar/kvällar i alla fall. Har både Merci, Åre choklad och chokladstenar att äta på. Fick även lite andra blommor och ljuslyktor också, de är allt bra gulliga de där barnen ibland!

Microsoft

publicerat 2011-12-06 klockan 16:24:38
Bilder tagna och redigerade i appen Instagram...
Hann aldrig blogga igår, var avlsutning på barngympan och sen behövde jag plugga. Idag har vi varit på studiebesök på Microsoft, ganska skön dag. Massa fika och läsk som ni kanske ser, min mage är alldeles sväld av allt! Nu måste jag plugga igen, men tänkte att det var bäst att blogga innan så ni inte blir allt för uttråkade.
.
Hoppas ni förstår att jag inte åt allt det här själv.

Lite presenter

publicerat 2011-12-04 klockan 22:20:02
Här är några av de presenter jag fick igår. Klocka, en "nagellakstorksblås" från storebror och presentkort på bild. Fick förrutom det här pengar, en väska, en lite neccesär som Gun gjort, ett par guldörhängen och två böcker! För pengarna blir det nog ett nytt objektiv inom en snar framtid.

Pluggsöndag

publicerat 2011-12-04 klockan 11:30:09
Idag blir en riktig pluggdag. Har en hel hög med grejer att göra, franskaprov, matteprov, fysik och engelska! Usch, men snart är det i alla fall jullov så det är bara att göra  det som måste göras nu innan. Är det fler som har mycket nu?

Släktkalas!

publicerat 2011-12-03 klockan 22:03:55
Idag har vi som sagt haft släktkalas för mig, fast fyller ju inte år förän nästa helg egentligen. Nästan hela släkten var här i alla fall, så de va kul! Fick en hel del födelsedagspresenter också, visar imorgon!

Friday friday

publicerat 2011-12-02 klockan 21:59:57
Tiden går fort som vanligt och har inte hunnit, eller snarare inte tagit mig tiden till att blogga tidigare. Imorgon blir det lite släktkalas för mig, fyller ju inte år förens den 11:e men eftersom vi inte hinner ha det då får det blir redan imorgon.

Så mycket känslor i ett bröd!

publicerat 2011-12-01 klockan 22:41:30


Bara för att det är första december idag, för att det hör julen till och för att vi haft värsta diskussionen om detta bröd i skolan så tänkte jag att jag kunde ta upp det här också. Intressant, oja! Vört är för mig typ det godaste brödet som någonsin bakats och det visade sig att när vi prata om det i skolan att alla inte riktigt insett detta faktum! Endel hade inte ens smakat detta och jag kan säga att ni missat något helt fantastiskt. Känns som om jag skulle kunna leva på det här brödet och gräddost, så himla gott!

Alltså, meningen med detta inlägg är att ni som inte smakat vört med gräddost tar och gör det så fort som möjligt!

Ni måste tro att jag inte är riktigt frisk som skriver det här, men hoppas ni inte tar allt för seriöst.Även fast mina åsikter om detta bröd är precis såhär.


RSS 2.0